100 tipů, kam jít na procházku v Praze

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Legiovlak 2024

Legiovlak je projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií.
Klatovy, Plzeňský kraj

Čokoládová tretra 2024

Po 64. se uskuteční unikátní závod pro děti od 6 do 11 let Čokoládová tretra. A podvanácté za hranicemi rodné Ostravy. Po osmé pak i na Slovensku.
Břeclav, Jihomoravský kraj

Otevírání Mlejnku z Víru a Strašidelného podzemí

Rok se s rokem sešel a na dvorku Horáckého muzea dojde opět symbolickým vylitím džbánku do náhonu ke spuštění hlavní sezony Mlejnku z Víru.
Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina

Lidová slavnost v Měšťanské besedě aneb Prvorepublikové návraty

Slavnost pořádána Základní školou UNESCO Uherské Hradiště a Slováckým muzeem konající se k příležitosti ukončené rekonstrukce budovy.
Uherské Hradiště, Zlínský kraj

Den otevřených dveří v Hrzánském paláci 2024

Úřad vlády ČR v roce 2024 opět pro veřejnost zpřístupňuje historické vládní vily a paláce. Hrzánský palác lze letos navštívit třikrát – 8. a 18. května 2024 a pak 7. září 2024.
Praha 1, Praha

Jízdy historických souprav po celý den na lince C

V květnu to bude již 50 let, co na lince C vyjelo první pražské metro. Využijte jedinečné příležitosti svézt se ve středu 8. května 2024 historickou soupravou.
Praha, Praha

Vysoká brána 2024

Nenechte si ujít slavnosti v Rakovníku! Královské město Rakovník otevírá brány turistům. Muzeum T. G. M. Rakovník otevírá vyhlídkovou věž Vysokou bránu.
Rakovník, Středočeský kraj

Den otevřených dveří v Senátu

U příležitosti státních svátků 8. května a 28. října pořádá Senát Parlamentu ČR každoročně pro veřejnost Dny otevřených dveří. Kromě historických prostor Valdštejnského paláce se podíváte i do běžně nepřístupných prostor, Jednacího sálu nebo Kolovratského paláce.
Praha 1, Praha

Nové články na Kudy z nudy

Řezbářské sympozium v Ratibořicích

Česká Skalice pořádá již 3. ročník řezbářského sympozia, tentokrát v Ratibořicích u restaurace a penzionu Viktorka.
Česká Skalice, Královéhradecký kraj

Komentovaná prohlídka výstavy V rytmu kultu s Jakubem Hvězdou

Seznamte se s malířem Jakubem Hvězdou a jeho tvorbou. Absolvent Ateliéru malířství Ivana Csudaie na VŠVU v Bratislavě v malbě vychází z drobných či opakovaných pozorování v krajině.
Tišnov, Jihomoravský kraj

Festival Open House Praha na Pražském hradě

Do jubilejního 10. ročníku festivalu architektury Open House Praha se poprvé zapojí i Pražský hrad.
Praha 1, Praha

Letní kino Hořovice – Sladký život

Hokejový reprezentant Rosťa Beran (Vladimír Polívka) je borec každým coulem. Žije v luxusním bytě, má rychlé auto a spoustu mladých milenek v duchu hesla: Nad třicet let neberu! Peníze a titul mistra světa mu dávají báječný pocit nedotknutelnosti a nadřazenosti. Ale nic netrvá věčně…
Hořovice, Středočeský kraj

Běž s tim za roh

Do 29. května najdete v Galerii GAFA v kreativní zóně DEPO2015 výstavu Jana Macků a Štěpána Lipuse, absolventa a studenta ateliéru Komiks a ilustrace pro děti, a studenta ateliéru Socha a prostor Viktora Friče.
Plzeň, Plzeňský kraj

Kabriobusem na Doubravku

Projeďte se Teplicemi KabrioBusem až na vrchol Doubravské hory!
Teplice, Ústecký kraj

Lesem s myslivcem

Zažijte v sobotu 11. 5. 2024 na Špilberku nezapomenutelný den plný přírody a dobrodružství, který připravuje Muzeum města Brna ve spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou.
Brno, Jihomoravský kraj

Jeníček a Mařenka

Taneční horor. Chudý dřevorubec, dvě děti a zlá macecha. Tak zlá, že děti vyhnala z jejich domova. Temný les, vlci, netopýři a do toho všeho ta příšerná Ježibaba v podivné chaloupce. Komu je jen podobná, babice jedna? Zachrání se Jeníček s Mařenkou?
Praha 1, Praha