100 tipů, kam jít na procházku v Praze

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Divadelní Flora 2024

Od 10. do 25. května bude Olomouc hostit další ročník festivalu Divadelní Flora. Jedna z největších středoevropských přehlídek nabídne okolo sedmdesáti akcí – vedle oceňovaných divadelních inscenací také spoustu hudebních produkcí, filmů, besed, workshopů či seminářů. Letošní motto je volnost.
Olomouc, Olomoucký kraj

Slavnostní zahájení lázeňské sezony 2024 v Poděbradech

Zažijte nejen relax při procedurách, ale také program na lázeňské kolonádě v Poděbradech ve dnech 10.5.-12.5.2024. Program bude zahájen v pátek slavnostním koncertem v centrálním lázeňském parku na kolonádě. V sobotu bude program pokračovat u Havířského kostelíka a opět v lázeňském parku.
Poděbrady, Středočeský kraj

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024

Pořadatelem 87. světového šampionátu v ledním hokeji je v roce 2024 Česká republika. Mistrovství v hokeji se bude konat od 10. do 26. května v Praze a Ostravě.
Praha 9, Praha

Litické hvězdobraní 2024

Další ročník setkání astronomů pořádá hrad Litice. Pro veřejnost přednášky a pozorování noční i denní oblohy. Pro veřejnost budou připraveny přednášky a pozorování noční i denní oblohy.
Záchlumí, Pardubický kraj

Dva písaři fest: festival psaní, papíru a kaligrafie

Víkendový festival pro milovníky psaní a papíru má na programu přes tři desítky kurzů a dílen, kde mohou účastníci proniknout do tajů kaligrafie, knihařství a papírové tvorby. V sobotu 11. května čeká návštěvníky specializovaný Papírový trh, zábavu nabízí program i dětem.
Kutná Hora, Středočeský kraj

Muchova stezka – Mucha a fotografie

Muchova stezka každoročně v období od května do října představuje tvorbu Alfonse Muchy z různých tematických úhlů. Muchova stezka 2024 objeví Muchu jako geniálního fotografa a bude poutavým záznamem osobních životních vizí umělce, skutečného a nefalšovaného mistra fotoaparátu.
Ivančice, Jihomoravský kraj

Valtické vinné trhy

Nejstarší celostátní soutěž vín s mezinárodní účastí v ČR a dvoudenní ochutnávka pro širokou veřejnost milovníků vína.
Valtice, Jihomoravský kraj

Valtické vinné trhy na zámku Valtice

Přijďte si vychutnat až 650 vzorků vín.
Valtice, Jihomoravský kraj

Nové články na Kudy z nudy

Botel Racek v pražském Podolí

Botel Racek byl postaven koncem 60. let 20. století v mělnické loděnici jako první ze tří plovoucích hotelů v Praze. Od roku 1969 je zakotven na pravém vltavském břehu kousek od Vyšehradské skály. Nabízí příjemné ubytování v nově vybavených kajutách s krásným výhledem.
Praha 4, Praha

Restaurace Kupa v Praze

Restaurace Kupa na pražském Jižním Městě vás zve na skvělé jídlo, pití a nádherný výhled na celou Prahu z výšky 81 metrů.
Praha 4, Praha

Přírodní památka Licitanta u Malého Drahlína – masožravky v Brdech

Přírodní památku Licitana najdete v Brdech u Malého Drahlína na Příbramsku, v CHKO Brdy. Jedná se o podmáčenou louku s masožravými rostlinami, kde roste například rosnatka okrouhlolistá, suchopýr a nejrůznější druhy mechů. Zalétá sem vzácný modrásek bahenní a žijí tu zmije obecná a užovka hladká.
Drahlín, Středočeský kraj

Odsunutí – divadelní procházka

Bezplatná liberecká divadelní procházka po stopách odsunutých Němců. Víte, kde je v Liberci Soukenné náměstí? Jablonecká nebo Matoušova ulice? Přijďte odhalit tajemství, která se těchto míst týkají. Kapacita je omezená, rezervace nutná!
Praha, Praha

Víkend Křišťálového údolí

Návštěvníky přivítají muzea, kostely, skláři a další tvůrci v Libereckém kraji. Předvedou jim svou mistrovskou práci a někteří jim také umožní si ji vyzkoušet. V pořadí 5. ročník Víkendu Křišťálového údolí se letos propojí se známým open air festivalem skla a světla LUSTRFEST v Kamenickém Šenově.
Liberec, Liberecký kraj

Thonetova vila Koryčany

V zahradě, jen kousek od továrny Thonet, vyrostla velká honosná vila. Dal ji pro svou rodinu postavit Alfréd – vnuk Michaela Thoneta, zakladatele firmy Thonet.
Koryčany, Zlínský kraj

Zámek Hoštice na Kroměřížsku

Stranou rušných cest, daleko od míst prošlapaných nohami turistů, na začátku staré kaštanové aleje, stojí v romantickém parku nenápadný zámeček. Právě tenhle nenápadný zámek byl útočištěm Marie von Ebner Eschenbach, hraběnky Dubské. Její jméno u nás známé není, ale v Rakousku ho zná každé malé dítě.
Litenčice, Zlínský kraj

Zámek a zámecký park Koryčany

V roce 1677 byl na místě původní tvrze Františkem Gabrielem Horeckým postaven barokní zámek, k jeho rozšíření došlo za Kristiána z Gillernu. Dnes je zámek v soukromém vlastnictví a není otevřen veřejnosti. Přístupný je však anglický park a zahrada, předělená lipovou a kaštanovou alejí.
Koryčany, Zlínský kraj