Co dělat o víkendu? Kam na výlet?

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Sochy z písku v Lednici 2024

V Lednici na Moravě můžete navštívit výstavu soch z mořského písku. Letos výstava začíná již v pátek 26. dubna 2024 a potrvá do konce října.
Lednice, Jihomoravský kraj

UmTrh na Palachově náměstí

UMtrh je nejen umělecký rukodělný trh s malým street food festivalem, ale hlavně je synonymem relax zony v centru Prahy.
Praha, Praha

Slavností otevření zámeckého Farmaparku a parku u zámku d'Este

Slavností otevření Farmaparku se zviratky a zámeckého parku u zámku d'Este.
Chlum u Třeboně, Jihočeský kraj

Setkání souborů pod Taneční horou

Festival folklorní hudby a tance.
Mikulov, Jihomoravský kraj

Český hrdina

Premiéra pohybové satiry Český hrdina divadelního souboru Farma v jeskyni, která se zaměřuje na současné a palčivé téma dezinformací a politického marketingu. Pohyb, slovo, živá hudba, dynamika, energie, nadsázka. To všechno v sále DOX+.
Praha 7, Praha

Noční prohlídky pivovaru Bohemia Regent

Neobvyklá noční prohlídka pivovaru Bohemia Regent vás čeká každý pátek a sobotu 20 hodin.
Třeboň, Jihočeský kraj

Komentovaná krmení a setkání v Zoo Praha

Navštivte zvířata tehdy, kdy jsou nejaktivnější, a odhalte zajímavosti z jejich života. Setkání s oblíbenými zvířaty doplněná poutavým vyprávěním se konají po celý den. Do března 2024 probíhají komentovaná krmení a setkání o všech víkendech a svátcích.
Praha 7, Praha

Cyklobusy v Jizerkách 2024

Cyklobusy vás zavezou do nádherných míst na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Vybrat si můžete z linek – z Jablonce na Jizerku nebo z Liberce do Bedřichova či Turnova.
Bedřichov, Liberecký kraj

Nové články na Kudy z nudy

Parníky na Řece – aneb Vyžlovka

Českoslovenští parníkáři (majitelé lodních modelů s funkčními parními stroji) přijedou opět na rybník Řeka a v rámci 21. ročníku soutěžního srazu nám opět předvedou své největší skvosty.
Krucemburk, Kraj Vysočina

Cyklostezka Chrást u Plzně – Bukovec

Mezi Chrástem u Plzně a plzeňskou čtvrtí Bukovec vzniká unikátní cyklostezka, a to na bývalé železniční trati č. 170 Praha – Plzeň.
Plzeň 4, Plzeňský kraj

Den pro zoo i pro Vietnam

Na státní svátek 1. 5. 2024 se v Zoo Jihlava uskuteční akce Den pro zoo, která je věnována důležitosti zoologických zahrad. Celý program bude probíhat od 10 do 15 hodin a v hlavní roli bude Vietnam.
Jihlava, Kraj Vysočina

135 let rozhledny na Vlčí hoře

Klub českých turistů zve na oslavy 135 let rozhledny Vlčí hora.
Krásná Lípa, Ústecký kraj

Slavnost stavění máje v Národopisném muzeu Plzeňska

Po třech letech celkové revitalizace se Národopisné muzeum Plzeňska opět otevře veřejnosti. Otevření v úterý 30. dubna doprovodí slavnostní stavění máje.
Plzeň, Plzeňský kraj

Přístaviště a plavební komora Rohatec

Na Baťově kanále vzniká nová plavební komora Rohatec/Sudoměřice, opravuje se i jez a navazující koryto Radějovky, které prodlouží splavný Baťův kanál o 7 km až do Hodonína. Prodlouženou mezinárodní vodní cestu tak turisté budou moci využívat od plavební sezóny v roce 2026.
Rohatec, Jihomoravský kraj

Přístaviště Brandýs nad Labem

V Brandýse nad Labem se staví přístaviště pro osobní lodní dopravu. Bude se nacházet na plavebním kanále nedaleko Jezdeckého klubu Stará Boleslav. Otevřít by se mělo v červnu 2024.
Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Středočeský kraj

Zmizelí sousedé

Proč se v ulicích nacházejí tzv. stolpersteiny? Víte, kde se ve vašem okolí nacházela synagoga? Vyprávěli vám vaši prarodiče o svých sousedech, kteří zmizeli za války? Co k jejich zmizení vedlo? Mohl nebo nemohl tomu někdo zabránit?
Ostrava, Moravskoslezský kraj