Co dělat o víkendu? Kam na výlet?

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

200 km Československem

Na začátek naší společné československé veteránské sezony 2024 pro vás připravujeme novou trasu i program.
Rožnov pod Radhoštěm, Zlínský kraj

Vítání ptačího zpěvu ve Vrchlabí 2024

Ostavte návrat poslů jara! Na setkání s vámi se těší Česká společnost ornitologická a Správa KRNAP. Během vycházky se seznámíte s ptačími hlasy a dozvíte se zajímavosti o ptačím životě. 27. dubna zámecký park ve Vrchlabí, 4. května parkoviště Vejsplachy.
Vrchlabí, Královéhradecký kraj

Plzeňské farmářské trhy 2024

Na Plzeňských farmářských trzích můžete ochutnat a zakoupit velmi kvalitní, autentické, místní (tuzemské) potraviny pěstované a zpracovávané s láskou a respektem k zákazníkům, kterým jsou určeny. Plzeňské farmářské trhy se konají vždy v sobotu od 8 do 12 hodin.
Plzeň, Plzeňský kraj

ČEZ RunTour Kopřivnice 2024

Proběhněte se s námi na trasách dlouhých 3, 5 a 10 kilometrů v jedinečném areálu Tatra Trucks Kopřivnice!
Kopřivnice, Moravskoslezský kraj

Den ve vzduchu 2024

Den ve vzduchu 2024 je dechberoucí show, moderní i historická letadla a parádní podívaná pro celou rodinu. Koná se na letišti v Plasech v Plzeňském kraji.
Plasy, Plzeňský kraj

Ekojarmark Ekologických dnů Olomouc 2024

Koncerty, divadlo pro děti, hravá zastavení, stánky s místními produkty a mnoho dalšího.
Horka nad Moravou, Olomoucký kraj

Zahájení sezony Muzea ČD v Lužné u Rakovníka

Už je tomu více než dvacet let, co bylo v někdejším depu v Lužné u Rakovníka otevřeno železniční muzeum Českých drah. Letos přivítá první návštěvníky v sobotu 27. dubna. Přijeďte se podívat a dopřejte si pořádnou dávku nostalgie.
Lužná, Středočeský kraj

Kanadský tulák – pochod Českou Kanadou 2024

Na sobotu 27. dubna 2024 připravil Destinační management Česká Kanada, z.s. třetí turistickou akci nazvanou Kanadský tulák – pochod Českou Kanadou. Účastníci výšlapu se tentokrát vydají z Kaprounu do Nové Bystřice po trase třetí etapy Stezky Českou Kanadou v délce 15,8 kilometru.
Kunžak, Jihočeský kraj

Nové články na Kudy z nudy

Ubytování v rotundě U Václava v Šebkovicích

Rotunda U Václava je místo, kde se budete cítit jako v pohádce, s kouzelnou atmosférou a krásnou zahradou. Místo, které se těžko opouští. Užijte si relaxační a zážitkový pobyt pro tělo i duši.
Šebkovice, Kraj Vysočina

Pomník Bike to Heaven – Kolo do nebe

V září 2013 byl na pražském nábřeží kapitána Jaroše odhalen u rušné křižovatky nábřeží Kapitána Jaroše s třídou Dukelských Hrdinů pomník, věnovaný propagátorovi městské cyklistiky Janu Bouchalovi, který zde byl roku 2006 smrtelně zraněn neopatrným řidičem.
Praha 7, Praha

Mural Osobnosti kultury v Brně

Ve čtvrti Sadová na severu Brna vznikl v březnu 2024 černobílý mural – na betonové zdi poznají kolemjdoucí portréty několika slavných osobností z umělecké sféry, které měly k moravské metropoli vztah.
Brno, Jihomoravský kraj

Drážďanská vyhlídka

Vyhlídka se nachází kousek od rozhledny Děčínský Sněžník v CHKO Labské pískovce. Jsou zde krásné výhledy na Saské Švýcarsko i německé město Drážďany.
Jílové, Ústecký kraj

Zakázkové cukrářství Kačice

Iva Roháčová je známá cukrářka v okrese Kladno, její umělecká díla pořídíte v zakázkovém cukrářství Kačice. Přihlásit se můžete i na kurzy zdobení dortů.
Kačice, Středočeský kraj

Parníky na Řece – aneb Vyžlovka

Českoslovenští parníkáři (majitelé lodních modelů s funkčními parními stroji) přijedou opět na rybník Řeka a v rámci 21. ročníku soutěžního srazu nám opět předvedou své největší skvosty.
Krucemburk, Kraj Vysočina

Cyklostezka Chrást u Plzně – Bukovec

Mezi Chrástem u Plzně a plzeňskou čtvrtí Bukovec vzniká unikátní cyklostezka, a to na bývalé železniční trati č. 170 Praha – Plzeň.
Plzeň 4, Plzeňský kraj

Den pro zoo i pro Vietnam

Na státní svátek 1. 5. 2024 se v Zoo Jihlava uskuteční akce Den pro zoo, která je věnována důležitosti zoologických zahrad. Celý program bude probíhat od 10 do 15 hodin a v hlavní roli bude Vietnam.
Jihlava, Kraj Vysočina