Co dělat o víkendu? Kam na výlet?

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Legiovlak 2024

Legiovlak je projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií.
Klatovy, Plzeňský kraj

Čokoládová tretra 2024

Po 64. se uskuteční unikátní závod pro děti od 6 do 11 let Čokoládová tretra. A podvanácté za hranicemi rodné Ostravy. Po osmé pak i na Slovensku.
Břeclav, Jihomoravský kraj

Otevírání Mlejnku z Víru a Strašidelného podzemí

Rok se s rokem sešel a na dvorku Horáckého muzea dojde opět symbolickým vylitím džbánku do náhonu ke spuštění hlavní sezony Mlejnku z Víru.
Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina

Lidová slavnost v Měšťanské besedě aneb Prvorepublikové návraty

Slavnost pořádána Základní školou UNESCO Uherské Hradiště a Slováckým muzeem konající se k příležitosti ukončené rekonstrukce budovy.
Uherské Hradiště, Zlínský kraj

Den otevřených dveří v Hrzánském paláci 2024

Úřad vlády ČR v roce 2024 opět pro veřejnost zpřístupňuje historické vládní vily a paláce. Hrzánský palác lze letos navštívit třikrát – 8. a 18. května 2024 a pak 7. září 2024.
Praha 1, Praha

Jízdy historických souprav po celý den na lince C

V květnu to bude již 50 let, co na lince C vyjelo první pražské metro. Využijte jedinečné příležitosti svézt se ve středu 8. května 2024 historickou soupravou.
Praha, Praha

Den otevřených dveří v Senátu

U příležitosti státních svátků 8. května a 28. října pořádá Senát Parlamentu ČR každoročně pro veřejnost Dny otevřených dveří. Kromě historických prostor Valdštejnského paláce se podíváte i do běžně nepřístupných prostor, Jednacího sálu nebo Kolovratského paláce.
Praha 1, Praha

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně ČR

U příležitosti státních svátků 8. května a 28. října pořádá Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky každoročně pro veřejnost Dny otevřených dveří, které umožňují nahlédnout i do míst, která bývají jindy uzavřená.
Praha 1, Praha

Nové články na Kudy z nudy

Camp Borová

Kemp rodinného typu, který nabízí ubytování v chatách a apartmánech a místa na stany a karavany. K dispozici je bazén.
Polička, Pardubický kraj

Botanická exkurze do Tomáškova lomu a na Vanovické skály

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Regionální pracoviště Střední Čechy Správa CHKO Český kras vás srdečně zve v sobotu 11. 5. na Botanickou exkurzi do Tomáškova lomu a na Vanovické skály.
Srbsko, Středočeský kraj

Autokemp Kraskov

Kemp Kraskov je vhodný pro rodinnou dovolenou, seniory, pejskaře, rybáře... Kemp Kraskov je ideální pro stanování i karavany, nabízíme také ubytování v chatkách nebo obytných vozech.
Seč, Pardubický kraj

Kemp Iveta – Za vodou

Rekreační středisko v malebném údolí Svojanova vás dobije novou energií. Vychutnejte si nezapomenutelnou dovolenou v kraji lesů a rybníků.
Borušov, Pardubický kraj

Letní slavnosti staré hudby 2024 – Acis and Galatea

Scénické provedení pastorální opery, G. F. Händela s loutkami.
Praha 1, Praha

Koncertní sezóna Velká Lhota 2024

V letošním roce se uskuteční již 20. koncertní sezóna Velká Lhota. Koncerty se konají v prostorách tzv. horního kostela, který je součástí unikátního Evangelického tolerančního areálu.
Dačice, Jihočeský kraj

Den vítězství v Dino Live

Park DinoLive je o dinosaurech jako živých a v pohybu a 8. května to s nimi a vámi rozhýbá také člověk, který je ve svých YT videích k nezastavení. Svoji show u nás předvede známý youtuber, parkourista a freerunner Vladimír @sonicvova Koldaev a po ní se můžete samozřejmě těšit na jeho autogramiádu.
Praha 6, Praha

Letní slavnosti staré hudby 2024 – Sueños mágicos

Taneční rytmy pod jižním sluncem.
Praha 1, Praha