100 tipů, kam jít na procházku v Praze

Aktuality Celá ČR

Blížící se zajímavé akce

Den otevřených dveří v Hrzánském paláci 2024

Úřad vlády ČR v roce 2024 opět pro veřejnost zpřístupňuje historické vládní vily a paláce. Hrzánský palác lze letos navštívit třikrát – 8. a 18. května 2024 a pak 7. září 2024.
Praha 1, Praha

Vysoká brána 2024

Nenechte si ujít slavnosti v Rakovníku! Královské město Rakovník otevírá brány turistům. Muzeum T. G. M. Rakovník otevírá vyhlídkovou věž Vysokou bránu.
Rakovník, Středočeský kraj

Jízdy historických souprav po celý den na lince C

V květnu to bude již 50 let, co na lince C vyjelo první pražské metro. Využijte jedinečné příležitosti svézt se ve středu 8. května 2024 historickou soupravou.
Praha, Praha

Den otevřených dveří v Senátu

U příležitosti státních svátků 8. května a 28. října pořádá Senát Parlamentu ČR každoročně pro veřejnost Dny otevřených dveří. Kromě historických prostor Valdštejnského paláce se podíváte i do běžně nepřístupných prostor, Jednacího sálu nebo Kolovratského paláce.
Praha 1, Praha

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně ČR

U příležitosti státních svátků 8. května a 28. října pořádá Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky každoročně pro veřejnost Dny otevřených dveří, které umožňují nahlédnout i do míst, která bývají jindy uzavřená.
Praha 1, Praha

Výstava skalniček u Faustova domu v Praze

Klub skalničkářů Praha pořádá v Praze na Karlově náměstí – Moráni, v zahradách vedle Faustova domu, výstavu spojenou s prodejem rostlin a poradenskou službou.
Praha 2, Praha

Kmotra smrt na hradě Sovinec 2024

Vojenská historie aneb bojové umění středověku na hradě Sovinci. Letos se každoroční akce koná 4. až 5. května 2024.
Jiříkov, Moravskoslezský kraj

Květnové sváteční exkurze po Letišti Václava Havla Praha

Prohlídky autobusem po Letišti Václava Havla Praha 1. a 8. května v několika termínech.
Praha 6, Praha

Nové články na Kudy z nudy

Kurz výroby cideru

Ať už jablko padá daleko, nebo blízko od stromu, je potřeba vědět, co s ním můžeme dělat dál! Proto je tady kurz výroby cideru – naučte se z jablek připravit lahodný drink. Na Turistatku Javořice budete mít k načerpání všech potřebných vědomostí v hlavě a zkušenností v rukách zhruba 3–4 hod.
Lhotka, Kraj Vysočina

Víkend Křišťálového údolí

Návštěvníky přivítají muzea, kostely, skláři a další tvůrci v Libereckém kraji. Předvedou jim svou mistrovskou práci a někteří jim také umožní si ji vyzkoušet. V pořadí 5. ročník Víkendu Křišťálového údolí se letos propojí se známým open air festivalem skla a světla LUSTRFEST v Kamenickém Šenově.
Liberec, Liberecký kraj

Thonetova vila Koryčany

V zahradě, jen kousek od továrny Thonet, vyrostla velká honosná vila. Dal ji pro svou rodinu postavit Alfréd – vnuk Michaela Thoneta, zakladatele firmy Thonet.
Koryčany, Zlínský kraj

Zámek Hoštice na Kroměřížsku

Stranou rušných cest, daleko od míst prošlapaných nohami turistů, na začátku staré kaštanové aleje, stojí v romantickém parku nenápadný zámeček. Právě tenhle nenápadný zámek byl útočištěm Marie von Ebner Eschenbach, hraběnky Dubské. Její jméno u nás známé není, ale v Rakousku ho zná každé malé dítě.
Litenčice, Zlínský kraj

Zámek a zámecký park Koryčany

V roce 1677 byl na místě původní tvrze Františkem Gabrielem Horeckým postaven barokní zámek, k jeho rozšíření došlo za Kristiána z Gillernu. Dnes je zámek v soukromém vlastnictví a není otevřen veřejnosti. Přístupný je však anglický park a zahrada, předělená lipovou a kaštanovou alejí.
Koryčany, Zlínský kraj

Dřevorubecké slavnosti v Hojné Vodě

Ve Sportklubu Hojná Voda se v sobotu 20. července uskuteční Dřevorubecké slavnosti se soutěží o Krále dřevorubců.
Horní Stropnice, Jihočeský kraj

Medový domeček Andrey Poprové

Autorské čtení a workshop ke knize MEDOVÝ DOMEČEK od Andrey Popprové.
Praha 10, Praha

Den otevřených dveří na Zámku Litenčice

Zámek Litenčice se otevírá jen několikrát do roka, kdy nabízí zájemům prohlídku areálu. Součástí prohlídkového okruhu je samotný zámek, zámecký park a vinný sklep.
Litenčice, Zlínský kraj